Atelier de handmade

- Unelte de prim ajutor -

Va aratam aici care sunt formalitatile pentru expedierea coletelor pe teritoriul tarii. Pentru expedieri internationale, lucrurile devin mai complicate si, bineinteles, mai scumpe.

Daca doriti sa expediati un colet in Europa, puteti merge la orice ghiseu al Postei Romane. Coletul trebuie sa fie desfacut, pentru a prezenta continutul reprezentantului oficiului postal. Se va completa un formular de expeditie ( altul decat cel pentru coletele nationale) si se va plati o taxa, in functie de destinatie si de greutatea coletului. Ca sa va faceti o idee, expedierea unui colet in Italia, cu o greutate de pana intr-un kilogram, a costat 60 de lei. A ajuns la destinatar in maxim o saptamana.


Daca vreti sa trimiteti un colet inafara granitelor UE, atunci va trebui sa mergeti la un oficiu postal cu vama. Exista 1-2 oficii in fiecare sector al orasului Bucuresti si cate un astfel de oficiu in orasele mari. Lista detaliata o gasiti pe site-ul postei romane. Procedeul de expediere ramane acelasi: coletul trebuie desfacut in fata reprezentantului vamal, se completeaza forumularul specific si se plateste taxa corespunzatoare. De exemplu, un colet trimis in Canada a fost costat 70 de lei si a ajuns in ~ 2 saptamani.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu