Atelier de handmade

- Unelte de prim ajutor -

Buun! Am investit în materiale, am petrecut ore în șir în fața calculatorului, învățând diverse tehnici de realizare a produselor handmade, am stricat ustensile și accesorii, ne-am bucurat de reușita unui produs deosebit, am arătat prietenilor, am primit încurajări ....
Este lucrul manual doar un hobby sau am vrea să devină și o afacere?
Cea mai mare problemă apare în momentul în care dorim să ne vindem creațiile. Cam care ar fi metodele de a comercializa produsele realizate de noi?

  • La prieteni și cunoștințe
Aceasta este, cred, cea mai simplă și sigură modalitate de a-ți face cunoscute creațiile handmade. Am auzit de persoane care au vândut de mii de lei în acest fel. Pe de altă parte, sunt unii artizani ale căror cunoștințe nu se află în etalonul standard al cumpărătorilor de handmade. Indiferent de situație, trebuie să încercați. Este posibil ca, în acest mod, să vă faceți chiar clienți fideli.

  • În magazine cu specific handmade, magazine de haine, accesorii sau decorațiuni
Mai ales în București, dar și în orașele mari, centrul localității este plin de astfel de magazine. În principiu, mai bine de jumătate din acestea sunt dispuse la o colaborare. Partea mai puțin bună este că majoritatea vor factură pe produse, iar aceasta înseamnă că trebuie să aveți un cadru legal ( PFA, Întreprindere individuală/familială sau S.R.L.). Un alt aspect negativ este legat de comisionul practicat de fiecare magazin în parte, căruia i se adaugă și T.V.A.

  • Pe un blog
Este ușor de făcut, este gratis, este la modă. Îți oferă posibilitatea de a-ți prezenta produsele după bunul plac, cu descrieri cuprinzătoare și oricât de multe fotografii. Un blog îngrijit, bine realizat și actualizat în permanență îți va aduce vânzări, însă doar dacă are un trafic bun. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să îl promovezi. Reclama poate fi plătită ( pe facebook, google) sau gratuită ( linkuri către blog din diverse forumuri, interacțiune pe rețelele de socializare etc).

  • Pe facebook
Cea mai cunoscută rețea de socializare din România, cu un număr foarte mare de utilizatori, poate fi de folos unui vânzător de produse handmade. Oricine poate avea un cont de facebook, unde poate încărca nenumărate fotografii. Pentru a avea succes în vânzările pe facebook, trebuie să fii mereu activ și să ai cât mai mulți prieteni / fani.

  • Pe platformele online specializate: Breslo, Crafty, Cdb's
Cele trei menționate mai sus sunt specializate pe vânzarea produselor lucrate manual. Pentru a vinde pe una din aceste platforme este necesar să îți faci un cont de vânzător. Partea bună este că aceste site-uri sunt deja cunoscute ( spre deosebire de un blog propriu, pe care trebuie mai întâi să îl promovezi), facilitându-ți astfel întâlnirea cu potențiali clienți. Partea mai puțin bună este că unele platforme online percep o taxă lunară: Breslo - aprox 17 lei, Crafty - 12 lei , Cdb's - deocamdată gratuit.

  • La târguri
Târgurile handmade au devenit tot mai dese și mai cunoscute în ultima vreme. Există mulți organizatori de târguri, mai ales în București și în marile orașe. Organizatorul îți oferă dreptul de a participa la târg în schimbul unei taxe. Teoretic, pentru a vinde la un târg, ai nevoie de o formă legală ( PFA, Întreprindere individuală/familială sau S.R.L.), precum și de casă de marcat, pentru a oferi bon fiscal. Cum fiecare organizator de târguri are propriile lui reguli, cel mai bine este să te interesezi de la început de condițiile impuse.

Spor la vânzări!

35 comentarii:

Cu Cireșel la joacă spunea...

foarte interesant blogul...felicitari:)

Unknown spunea...

Buna, citind articolul tau mi-a atras atentia partea cu magazinele in care ne putem vinde produsele. Desi am cautat pe interent ceva similar nu am gasit ! Crezi ca ne poti ajuta cu cateva sfaturi! Cum sa gasim aceste magazine dispuse la o posibila colaborare!

Atelierul de handmade spunea...

Buna,
Cred ca astfel de informatii nu se prea gasesc pe internet. Cea mai buna metoda de a gasi astfel de magazine este sa mergi din usa in usa. Acum ceva vreme am intrat in cateva magazine si am intrebat daca sunt dispuse la o colaborare. Majoritatea au fost de acord. Problema este ca greul incepe abia din momentul in care incepi colaborarea, deoarece lucrurile merg incet, este nevoie de multa rabdare si multa perseverenta. Mult succes!

Unknown spunea...

Merci mult !

Unknown spunea...

Ce autorizatii sunt necesare pt a comercializa produse handmade, in legalitate, prin intermediul blog-ului sau al facebook-ului?

Anonim spunea...

cel mai bine este pe siteuri internationale de licitatii.nu exista doar ebay ci multe altele.dar trebuie sa platiti o taxa lunara mica.spre exemplu cam 2 dolari pe credit card pe siteul cqout.cqout.com

galerii perdele spunea...

este foarte util articolul...

Anonim spunea...

deci ca sa vand pe facebook nu trebuie sa am nimic? eu mi-am facut o pagina de Bussiness pe facebook sa vand bijuteriile mele handmade facute de mine si nu stiu daca imi trebuie firma, pfa, sunt in regula asa? am vazut ca multi au asa pe facebook pana la urma e site de socializare astept un raspuns multumesc mult

Atelierul de handmade spunea...

Teoretic, pentru a vinde oriunde este nevoie de o forma legala.Facebook, ca o retea de socializare, nu stiu daca permite vanzarea directa, insa, intradevar, toata lumea isi promoveaza produsele pe Facebook

Unknown spunea...

Foarte bun articolul... mi-a fost de ajutor

THEjeweller spunea...

Incercati sa va realizati si un magazin online. Noi am deschis www.thejeweller.ro. Este deschis de putina vreme, insa am inceput sa primim comenzi :) Va dorim spor!

Atelierul de handmade spunea...

Felicitari! Superbe creatiile The Jeweller! Va dorim cat mai multe comenzi!

THEjeweller spunea...

Multumim mult!

Anonim spunea...

dar daca aveti magazin online e nevoie si de o forma legala?eventual un pfa?

Unknown spunea...

Personal vand online de 2 ani.
Folosesc in principal site-urile okazii.ro, mercador.ro si tocmai.ro.
Am descoperit de curand un site nou, absolut gratuit. www.bluepages.ro .
Am postat anunturi de vanzare pe site si functioneaza. Se vinde si de aici foarte bine!
Au inceput sa sune clienti care gasesc anunturile mele de vanzare. De regula ii intreb unde au gasit anunturile ca sa axez mai mult pe acel site. E normal, daca functioneaza, de ce nu!
Sunt multumit si incerc sa imi mut afacerea pe bluepages.ro, pentru ca celor de la okazii.ro le platesc cam 50 de Euro lunar si m-am cam saturat... Au comisioane prea mari.

Recomand acest site si celorlalti vanzatori!

Anonim spunea...

Cosmoiu: Ti-ai tras site si ii faci reclama !? Las-o mai usor ca bate la ochi.

Irina spunea...

Se pot vinde pe forumuri sau social media. Pe facebook, in special. :)

Anonim spunea...

poti sa ne dai si un exemplu de forum, te rog

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Mai nou si pe singurul site de anunturi exclusiv handmade http://handmadezone.ro/

Unknown spunea...

Foarte util. Multumesc.

Anonim spunea...

Buna ziua! De curand, am descoperit o noua platforma www.sprijina.ro, care ofera o serie de avantaje puse la dispozitie, si-anume:
- Magazin de prezentare;
- Magazine online;
- Domeniu;
- Servere.
Aceasta platforma include mai multe categorii, printre care si “Arta”. Implicit, beneficiezi si de o promovare prin newslettere, publicatii mass-media, promovare prin intermediul retelelor de socializare.
O recomand cu multa insistenta si incredere.

Ovidiu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Buna seara am o intrebare sunt incepatoare in produse handmade ce acte trebuiesc daca iesi la tirg sa vinzi pe facebook .Va multumesc.

Unknown spunea...

Am și eu o întrebare Am o ideie pentru producătorii de felicitări hand mad care nu sa făcut de nimeni până acum. Chiar un brand. Zic eu Cine este interesat îl rog sa ma contacteze Caut de mult timp posibili colaboratori Avem succes garantat nr de telefon 0747810354. Va mulțumesc, aștept un răspuns

Anonim spunea...

Nu cred ca intentia a fost de a face reclama ci de a optine pareri despre ceea ce creaza... "Sa faci reclama la prajituri unor cofetari" este nonsens...

Unknown spunea...

www.ShopCard.Ro va pune la dispozitie o categoria ,,handmade'' pentru adaugarea produselor dvs. la vanzare.

Anonim spunea...

Un alt site cu articole foarte dragute www.espinno.com

Unknown spunea...

Pot adauga o sugestie care lipseste in lista de mai sus : poti vinde pe oricare site de anunturi gratuite online ... de preferat gratuitea:D... ca sugestie eu folosesc http://anuntulz.ro pt ca nu necesita cont si nici activare prin mail pentru anunturi plus ca e gratuit la oricate anunturi postezi, nu ca pe alte site-uri

Unknown spunea...

Pot adauga o sugestie care lipseste in lista de mai sus : poti vinde pe oricare site de anunturi gratuite online ... de preferat gratuitea:D... ca sugestie eu folosesc http://anuntulz.ro pt ca nu necesita cont si nici activare prin mail pentru anunturi plus ca e gratuit la oricate anunturi postezi, nu ca pe alte site-uri

Andreea spunea...

Se aude ca se deschide o platforma online de hainde si accesorii handmade foarte curand. Cica ar fi gratis si ceva promovare, a auzit cineva de pirat.store.ro sau stie cineva ceva de ei ?

Unknown spunea...

Sugestie de parteneriat....realizarea decorațiuni ptr gradina , camere copii , decoruri , totul din lemn traforat , pictat ...
Dacă există cineva interesat de o colaborare în acest domeniu , cu dorința de a produce si ptr în afara țării , rog să mă contacteze.....
facebook Casute Pasarele Brico
Tel 0733726070

Anonim spunea...

Pentru mai multe detalii și poze intrați pe pagina de mai jos și sa nu uitați sa dați like! :)
https://www.facebook.com/VernicaRobertAntonio/

Sapunuri 100% Naturale DelaOvi spunea...

Buna ziua, am inceput sa facem Sapunuri Naturale handmade, unde am putea sa le vindem? un un schimb de linkuri pentru cei interesati?
www.delaovi.ro

Bobo M. spunea...

Salutare tuturor!
Exista un grup pe Facebook dedicat!

https://www.facebook.com/groups/753256234865150/

Trimiteți un comentariu