Atelier de handmade

- Unelte de prim ajutor -

Împâslirea reprezintă o metodă deosebită de a realiza diverse accesorii din lână. Există 2 tehnici utilizate frecvent pentru a împâsli lâna:
1. împâslirea cu acul
2. împâslirea cu apă și săpun

Voi încerca sa explic prima tehnică.
Împâslire cu acul implică folosirea unui ac ascuţit, special pentru această tehnică. Este realizat din oţel subțire și prezintă ghimpi foarte, foarte mici.
Lâna folosită este tot una specială și se cumpără din magazine de mercerie. Pentru a găsi pe net, puteți scrie în motorul de căutare "lână pentru împâslire"

Cum se procedează?
- se desfac fâșiile pufoase de lâna;
- se așează în forma dorită, pe un burete tare;
- cu acul, ținut perpendicular pe suprafața de lucru, se bate lâna de cât mai multe ori, pe toată suprafața care se dorește a fi împâslită, până când se formează modelul dorit;
- dacă este nevoie, se taie cu foarfecele sau se împing cu acul, pentru mici retușuri.


În general, tehnica împâslirii cu acul se folosește pentru a realiza accesorii mai mici sau mai puțin voluminoase, având în vedere că întreg procedeul este destul de anevoios. Acest fel de împâslire este foarte util atunci când se dorește realizarea unor forme mai complexe sau atunci când este utilizat un anumit șablon.
Pe de altă parte, se poate spune că rezultatul acestei tehnici tinde mai mult spre perfecțiune decât atunci când este folosită cealaltă modalitate de împâslire.

3 comentarii:

Unknown spunea...

Buna! As avea o intrebare: se poate impasli cu acul matase pe o tesatura tot de matase? Eu am incercat sa impaslesc doar lana pe fetru sau pe stofa groasa.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
a dreamer spunea...

unde se poate cumpara ac din asta ?

Trimiteți un comentariu