Atelier de handmade

- Unelte de prim ajutor -

Împâslirea reprezintă o metodă deosebită de a realiza diverse accesorii din lână. Există 2 tehnici utilizate frecvent pentru a împâsli lâna:
1. împâslirea cu acul
2. împâslirea cu apă și săpun

Voi încerca sa explic prima tehnică.
Împâslire cu acul implică folosirea unui ac ascuţit, special pentru această tehnică. Este realizat din oţel subțire și prezintă ghimpi foarte, foarte mici.
Lâna folosită este tot una specială și se cumpără din magazine de mercerie. Pentru a găsi pe net, puteți scrie în motorul de căutare "lână pentru împâslire"

Cum se procedează?
- se desfac fâșiile pufoase de lâna;
- se așează în forma dorită, pe un burete tare;
- cu acul, ținut perpendicular pe suprafața de lucru, se bate lâna de cât mai multe ori, pe toată suprafața care se dorește a fi împâslită, până când se formează modelul dorit;
- dacă este nevoie, se taie cu foarfecele sau se împing cu acul, pentru mici retușuri.


În general, tehnica împâslirii cu acul se folosește pentru a realiza accesorii mai mici sau mai puțin voluminoase, având în vedere că întreg procedeul este destul de anevoios. Acest fel de împâslire este foarte util atunci când se dorește realizarea unor forme mai complexe sau atunci când este utilizat un anumit șablon.
Pe de altă parte, se poate spune că rezultatul acestei tehnici tinde mai mult spre perfecțiune decât atunci când este folosită cealaltă modalitate de împâslire.

4 comentarii:

felicia dumitriu spunea...

Buna! As avea o intrebare: se poate impasli cu acul matase pe o tesatura tot de matase? Eu am incercat sa impaslesc doar lana pe fetru sau pe stofa groasa.

felicia dumitriu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
a dreamer spunea...

unde se poate cumpara ac din asta ?

Camila360 spunea...

Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune mărturie despre lucrările bune ale lui DR.OGAGA ​​KUNTA în viața mea. Soțul meu și cu mine am fost căsătoriți timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capăt. Am vrut soțul meu înapoi și l-am rugat, dar nu a ascultat niciodată, așa că am dat peste câteva mărturii despre această vrăjitoare particulară. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că restaurează uterul și vindecând cancerul și alte boli, unii mărturisind că poate vrăji pentru a opri divorțul și vraja pentru a obține o slujbă bine plătită. Este uimitor, am dat peste o mărturie specială, era despre o femeie numită Vera, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex și, la sfârșitul mărturiei sale, și-a abandonat e-mailul. După ce am citit toate acestea, am decis să-i încerce. L-am contactat prin e-mail și mi-a explicat problema mea. Și mi-a spus ce trebuie să fac, am făcut-o și soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și am fost și mai fericiți decât oricând. Ești un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că e un om minunat. Dacă aveți vreo problemă și sunteți în căutarea unei vrăji adevărate și autentice, Încearcă-l oricând, este răspunsul la problemele tale. Puteți să-l contactați prin e-mail: ogagakunta@gmail.com și să vă rezolvați problemele ca mine. El poate rezolva următoarele probleme și multe altele.
(1) DACĂ VREAȚI EX-BACK
(2) VREAȚI SĂ CONVENȚI SOSIUNEA DUMNEAVOASTRĂ PENTRU ÎNCĂLCAREA DIVORȚIEI
(3) VĂ RUGĂM SĂ VĂ PROMOVAȚI ÎN OFICIUL DVS.
(4) VREI BĂRBAȚI BĂRBAȚI ȘI FEMEILE CARE VOR VĂ CĂUTĂ ATRACTIVĂ
(5) DACĂ DORIȚI SĂ CONCEPTĂ UN COPIL
(6) VREI DUMNEAVOASTRĂ
(7) VEI DUMNEAVOASTRUL DUMNEAVOASTRĂ PENTRU AI IUBI DOAR PENTRU VESTUL VIEȚII LUI
(8) Aveți nevoie de SPELL buna LUCK
(9) Aveți nevoie de un SPOT LOTTERY
(10) Aveți nevoie de un loc de muncă
ogagakunta@gmail.com

Trimiteți un comentariu